3G mreža moći HDZ-a BiH unutar policije

3G mreža moći HDZ-a BiH unutar policije

Već nekoliko tjedana u MUP-u ZHŽ su poznate prijave Zorana i Milana Galića za upražnjeno mjesto direktora Federalne uprave policije (FUP), nakon odlaska u mirovinu Dragana Lukača. Zoran je direktor Granične policije, a Milan Galić zapovjednik županijske policije. Pojedini inspektori u MUP-U im se dive i govore kako imaju odlične veze u HDZ BiH, jednostavno kako su moćni. Ovom dvojcu treba pridodati i pravomoćno presuđenog kriminalca Miroslava Galića, sada na funkciji zapovjednika Krim policije PU Posušje. Njih trojica su takozvana 3G mreža moći unutar policije, piše Ljubuski.info.

Miroslav Galić je presuđeni kriminalac za višemilijunski kriminal unutar policije, zbog čega je zaštićen od politike HDZ BiH. Po nalogu je spreman prebijati ljude, po njima mokriti, lažno ih progoniti, te raditi razne malverzacije. Nezakonito je vraćen u policiju te se politika dugo vremena borila održati ga, čime se činio novi kriminal, a stanje u MUP-u dovedeno u bezakonje.

Zoran Galić je poznat iz vremena prostitucije pod okriljem policije (čemu je svjedok i Nevenko Barbarić), vezama s braćom Šimić, lažnim diplomama i svakako je najskromniji lažni doktor znanosti u Europi.

Milan Galić, kao skromni policajac, također će sve učiniti po nalogu politike. Pitanje je što je radio u sjeni prethodnika?

Tri Galića nisu mušketiri kriminalne scene, imaju ogromne ambicije i nikada im dosta. I poznata novinarka Večernjeg lista iz Ljubuškog je jednog od Galića nazvala “najškolovanijim policajcem u BiH”. To je tragikomična parodija. No, ne bavimo se ovdje novinarima i njihovim motivima i interesima.

Zašto Galići traže fotelju direktora FUP-a?

Izvori iz policije govore o stvarnim razlozima kandidatura Zorana i Milana Galića. Naime, protiv obojice su uznapredovale istrage za teška kaznena djela krivotvorenja, zloporabe položaja i ovlasti, te niz drugih kaznenih djela unutar službe. U tu 3G mrežu je uključen i Miroslav Galić. Prema izvorima, njihov cilj je prekinuti istrage i tako se spasiti od kaznenog progona. Na pitanje je li moguć takav scenarij, odgovor je – ne, jer sve potkrepljuju materijalni dokazi.

No, ne bi to bio jedini slučaj da materijalni dokazi nestanu, ili budu nedovoljni za tužiteljski i sudski progon. U odabiru budućeg direktora FUP-a ključnu riječ ima HDZ BiH, koji će ovaj put pokazati vodi li politiku u interesu naroda i budućnosti ili nastavku zaštite kriminala.

Suđenja krivotvoriteljima u policiji ZHŽ

Uskoro će na Općinskom sudu u Ljubuškom započeti suđenje policijskim i državnim službenicima u predmetu medijacije.

Glavne okrivljene osobe su Željko Jukić i Ingrid Miloš. Jukić je mozak krivotvorenja u MUP-u ZHŽ i to je radio u mnogim slučajevima s tri Galića, priključen na 3G mrežu. Nakon toga slijede drugi predmeti koji se trebaju provesti, ali trenutačno se biraju žrtveni janjci kako bi se zaobišli ključni igrači.

Veliku ulogu u ovom procesu ima i županijsko tužiteljstvo.
https://ljubuski.net/25904-policijska-3g-mreza

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI