TVRTKA SA SUMNJIVIM KAPITALOM NA POPISU DUŽNIKA DRŽAVI: Tvrtke Poljaka koji je kupio Hotel Krku državi duguju milijune poreza

TVRTKA SA SUMNJIVIM KAPITALOM NA POPISU DUŽNIKA DRŽAVI: Tvrtke Poljaka koji je kupio Hotel Krku državi duguju milijune poreza

Ovogodišnja ‘lista srama’ poreznih dužnika posebno je zanimljiva budući da je na visokom četvrtom mjestu među poduzećima i Bungalow čiji je osnivač Pawel Piotr Bryja koji državi duguje više od 8,4 milijuna kuna. Taj Poljak je član Uprave tvrke Mobilia registrirane u Šibeniku koja je na 10. mjestu poreznih dužnika s 2,5 milijuna kuna duga. Podsjetimo, Mobilia je preuzela dugove Rivijere u stečaju vlasnika Ive Deana i zapravo je novi vlasnika Hotela Krka, a u postupku je i preuzimanje Imperijala u Vodicama te Dubravke na Šubićevcu piše šibenski portal.

Podsjetimo, prema zakonu, obveza čuvanja porezne tajne nije povrijeđena kad Porezna uprava, bez pristanka poreznog obveznika objavi na svojim stranicama popis dospjelih i neplaćenih dugova, i to kad je iznos duga za fizičke osobe veći od 100 tisuća kuna, za pravne više od 300, te za ostale porezne obveznike kad duguju više od 15 tisuća kuna.

Zakon vrlo jednostavno briše dužnike s porezne liste čim otplate porezni dug. Listu svih dužnika možete pregledati OVDJE.

Autor: Totalno.hr/ Izvor/ šibenski portal

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI