Bivši politički tajnik HDZ-a Stier: “Moj način rada je uvijek konstruktivan, još ću snažnije raditi na ostvarivanju onoga što sam napisao i u knjizi Nova hrvatska paradigma”

Bivši politički tajnik HDZ-a Stier: “Moj način rada je uvijek konstruktivan, još ću snažnije raditi na ostvarivanju onoga što sam napisao i u knjizi Nova hrvatska paradigma”

Smijenjeni politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier rekao je u ponedjeljak kako je njegov način rada uvijek konstruktivan, ponovno ukazavši na potrebu rješavanja problema klijentelizma i ortačkog kapitalizma.

“Završila je jedna faza i počinje jedna nova faza gdje ću još snažnije raditi na ostvarivanju onoga što sam napisao i u knjizi Nova hrvatska paradigma i spomenuo na Općem izvještajnom saboru HDZ-a “, rekao je Davor Ivo Stier novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, gdje je smijenjen kao i Miro Kovač s dužnosti međunarodnog tajnika stranke. Istaknuo je kako će i dalje ostati u HDZ-u.

Na novinarski upit hoće li sada biti spreman na neki način destabilizirati premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u stranci ili Saboru, istaknuo je kako je njegov način rada da uvijek radi konstruktivno te to ne treba svesti na osobne razine.

Upozorio je kako u Hrvatskoj postoji ozbiljan problem klijentelizma i ortačkog kapitalizma, na što upozoravaju i ključni ekonomisti.

“Trebamo se s tim suočiti. Drago mi je što vidim da u HDZ-u ima snage za to. Ali, bit će sigurno i prepreka. No, vjerujte mi – to ćemo i ostvariti”, naglasio je Stier.

Dodao je i da klijentelizam nije stvar samo jedne osobe ili stranke, već to treba i u društvu osvijestiti te svi zajedno raditi na tome kako bi pobijedili klijentelizam.

“Moj način rada nije ići sada nešto rušit,i nego uvijek graditi. Biti konstruktivan, ali isto tako i uporan. Uvjeren sam da ćemo uspjeti”, naglasio je.

Stier je, upitan ima li ambicije za preuzmanje stranke, rekao kako nije sada trenutak nekih izbora u stranci ili na državnoj razini. “Ne isključujem nikakvu mogućnost, ali o tome ćemo odlučivati kada za to dođe vrijeme”, rekao je.

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a u ponedjeljak su, na prijedlog premijera i šefa HDZ-a Andreja Plenkovića, većinom glasova razriješili političkog tajnika Davora Ivu Stiera i međunarodnog tajnika Miru Kovača i na te funkcije imenovali Lovru Kuščevića i Davora Božinovića. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI

Wordpress (2)
  • Hi, I do believe this is an excellent site. I stumbledupon it 😉 I’m going to come back
    once again since I book marked it. Money and freedom
    is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide others. http://archeagebegins.org/a/index.php?title=What_A_Male_Enhancement_Patch_Can_Manage_For_Anyone

  • Hi, I do believe this is an excellent site. I stumbledupon it 😉
    I’m going to come back once again since I book marked it.
    Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide others. http://archeagebegins.org/a/index.php?title=What_A_Male_Enhancement_Patch_Can_Manage_For_Anyone