PA GDJE MI TO ŽIVIMO? Vojniku SAO Krajine Dragoljubu Čupkoviću dodijeljena Plaketa Grada Knina, stigla i ministrica Vlade RH Gabrijela Žalac

PA GDJE MI TO ŽIVIMO? Vojniku SAO Krajine Dragoljubu Čupkoviću dodijeljena Plaketa Grada Knina, stigla i ministrica Vlade RH Gabrijela Žalac

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj na tvrđavi danas su dodijeljena priznanja zaslužnim građanima. Plaketa Grada dodijeljena je Dragoljubu Čupkoviću “za značajan doprinos… suživotu u gradu Kninu. Dragoljub Čupković dobitnik je ove godine nagrade Grada Knina za širenje suživota i tolerancije među različitim etničkim skupinama koji žive u Kninu. Zanimljivo da je ovom vojniku SAO Krajine stigla odati počast i ministrica Vlade Republike Hrvatske regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, državna tajnica Josipa Rimac nekad zvana “Kninska kraljica” i Goran Pauk, šibensko-kninski župan .

Srpska  Narodna Obnova (SNO) Mirka Jovića čiji je Inicijativni odbor u Kninu osnovan 9. 09.1993. godine. Predsjednik odbora bio je kninski Srbin, Dragoljub Čupković zvani Čupe (rođ. 10.12.1947. g. u Kninu). Osim spomenutog Čupkovića kao osnivači SNO na kninskom području spominju se Risto Matković (rođ.23.12.1947. g. u Gackom) tadašnji ministar pravosuđa tzv. RSK, Jovo Katić, Svetlana Katić, Nikola Rašković, Bendikt Ananić, srpski kaluđer, Pero Dmitrović, Kažimir Graovac (rođ. 16.09.1965. g. u  Zadru), čuvar u kninskom zatvoru te Dragica Čupković.

Dragoljub Čupković je preko svojih veza pronašao zaposlenje u kninskoj srednjoj školi dok je njegova supruga Dragica također radno situirana, zaposlena je u trgovačkom centru Konzum u Kninu. Jedna od veza koja je pomogla zaposlenju Čupkovića u kninski srednjoškolski centar bivši je saborski zastupnik SDSS-a,Ratko Gajica (rođ. 23.11.1943.g. u Kninu) za kojega smo utvrdili da je 1993. godine za vrijeme egzistiranja tzv. RSK bio postavljen na dužnost predsjednika Općinskoga suda u Kninu dok je izvjesno vrijeme bio zaposlenik privredne komore RSK te zaposlenik Ureda za obranu.

Isto tako moramo navesti Programska načela SNO-a, koja su po svemu sudeći zastupali supružnici Čupković. U tim načelima stoji da se spomenuta organizacija protivi svakom obliku države zvane Jugoslavija. Također, SNO u svojem djelovanju navješćuje sve oblike borbe usmjerene ka stvaranju suverene, nezavisne, jedinstvene i nedjeljive države srpskog naroda, koja bi ujedinila sve srpske zemlje u njenim historijskim i etničkim granicama. Nadalje, SNO smatra da bi jedinstvena srpska država trebala obuhvaćati sljedeća regionalna područja, Kosovo i Metohiju, Rašku, Vojvodinu, Vardarsku Makedoniju, Crnu Goru, Hercegovinu, Bosnu, Dalmaciju, Liku, Gorski Kotar, Kordun, Baniju, Baranju i Slavoniju.

Dragoljub Čupković predsjednik je ogranka SKD PROSVETA Knin.

Realno, ovo je bilo za očekivat..Brane nam Thompsona a Cecu su htjeli dovest!! Ovo je pljuska svim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama…pa gdje mi to živimo?

Autor/Totalno.hr/Foto/screenshot montaža

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI

Wordpress (3)
  • Jarko 1 mjesec

    Ovo je zaista otvoreno lobiranje protiv RH kao i svjesna dekstrukcija demokracije vladajućih partija koje se ovakvom propagandom velikosrpstva otvoreno svrstavaju na stranu neprijatelja hrvatskog naroda.I tu prestaje svaka diskusija,otvoren je široki front protiv hrvatskog naroda i hrvatske države.Ovo je čisto poticanje mržnje među ljudima.Tko to ne želi razumjeti sam se svrstava na stranu veleizdajnika.Žalac je nebitna,konce vuku Pupovac i Plenković i njegova izdajnička klika.HDZ više nije stranka opasnih namjera,ta je partija prešla sa opasnih namjera na veleizdajnička nedjela.

  • Ante Roščić 1 mjesec

    Gospodine Jarko svaka Vam čast sve na pisano od slova do slova NAŽALOST JE ISTINA!15000 branitelja dala je život e u domovinskom ratu da bi se dokazan im četnicima i mrziteljima svega Hrva tskoga dodjeljivala svakojaka priznan ja i radna mjesta!Stvarno se trebamo pitati u kakvoj mi to državi živimo? Ništa čudno kad skupa šuruju Plenkovi ćev HDZ i Pupijev SDSS!Znači treba ih na idućim izborima skinit s vlasti!!!

  • Mijat. Tomić 4 tjedna

    Pa nemamo se mi što čuditi. Državu nam ruše još od 2000 god. i nitko ništa ne čini. Za ovo što radi Plenki i njegovi orjunaško-četničko-boljševički yugodesperadosi, cijela Vlada, KRADEZE, Titovi HNS, SDP, IDS i četnički SDSS,te razbojnici tipa Racana, Mesara, Smradanera, Kosorke đevojke, briselskih dezertera Klenpovića i Milančeta, udbaškog sina Josifovića itd.itd. U normalnim i suverenim državama za veleizdaju ide se na vješala ili makar doživotno tucanje kamena. Sve je jasno samo mi nije jasno da još majka nije rodila mudrog i domoljubnog junaka da organizira narod i branitelje i da se zauvojek obračunamo s mrziteljima Hrvata i Hrvatske, raznim judama, zlikovcima i veleizdajnicima, crvenim, žutim, crnim i zelenim vragovima.